Menjador i
cuina pròpia
Quan menjar bé comença a l’escola
El menjar s’elabora a diari a les nostres instal·lacions, sempre acabat de fer, i això ens permet oferir una dieta sana i equilibrada basada en aliments frescos i de temporada.
Comptem amb una assessora nutricional que supervisa i planifica els menús mensuals escolars, seguint un acurat protocol d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Al menjador, hem generat un espai exclusiu per evitar les contaminacions creuades i respectar al màxim les al·lèrgies alimentàries. A més, a l’hora del servei, s’ha habilitat una nova línia amb una persona responsable que elabora i serveix els menús de l’alumnat amb especificitats nutricionals.
Gràcies al control automatitzat de les temperatures de les càmeres, podem garantir la seguretat alimentària. També, mitjançant el control de les coccions al forn, incorporem rostits, on l’absorció de greixos és molt menor i això ens permet preparar plats principals molt més saludables. La sostenibilitat i l’estalvi energètic estan garantits a la cuina amb forns de convecció i rentavaixelles eficient que redueixen el consum d’electricitat.
A la intranet de l’escola es pot consultar el menú diari i les recomanacions per als sopars. A l’hora del pati de l’esmorzar, l’alumnat de Secundària pot adquirir al menjador entrepans i begudes.
Menús saludables i sostenibles
Un cop a la setmana, al nostre Servei de cuina, oferim proteïna d’origen vegetal. La nostra voluntat és caminar, cada vegada més, cap a uns menús més saludables i, especialment, més sostenibles. Així, d’una banda, per no fer aquest canvi amb productes vegetals...
Elaboracions casolanes per a una cuina més sana
A la cuina de l’escola ens agrada anar millorant la qualitat dels menús i la qualitat del producte és una de les nostres prioritats. Per això anem introduint, cada vegada més, elaboracions casolanes per reduir al màxim la presència de productes ultraprocessats en els...
Espai Migdia: acció educativa a l’espai de temps entre classes
L’estona del migdia representa un quart del temps que els nens i nenes passen a l’escola. Durant aquestes hores, es relacionen entre ells de manera distesa i representa una oportunitat per continuar desenvolupant el nostre projecte educatiu, en una forma i intensitat...
Menús saludables i més sostenibles
Som conscients que la situació del planeta és complicada i que, per això, també s’estan demanant canvis alimentaris: el que mengem no ha de ser només saludable sinó també sostenible. Una de les elaboracions que hem introduït, els darrers anys, a la cuina de les...
Moniato, una joia de la tardor
És important ingerir aliments rics en antioxidants de forma diària, ja que ens ajuden a combatre els radicals lliures que generem a conseqüència de l’estrès, per exemple. El moniato és un tubercle molt ric en betacarotens, de gran poder antioxidant. Ja ho veieu,...