Biblioteca

Projecte Amic Lector

Els grans (de 5è i 6è de Primària) ajuden als petits (de 1r i 2n de Primària). Trien un llibre per llegir i comentar plegats. De manera que la prescripció no només ve dels adults (personal docent o responsable biblioteca) sinó d’algú més pròxim a ells i elles. Els grans es comprometen a facilitar l’experiència agradable d’estimulació de la lectura.

Passallibres

El passallibres o bookcrossing consisteix a amagar un llibre en un racó de la classe, dins d’una bossa de tela on també hi ha una llibreta. Qui el troba, l’ha de llegir i deixar un comentari a la llibreta quan l’hagi acabat. El torna a amagar, i així fins que algú altre el troba. I torna a començar.

Club de Lectura

Els i les alumnes de Cicle Superior disposen d’un club de lectura on es poden apuntar de manera voluntària. Es proposen tres lectures i els i les tutors/es gestionen el torn dels llibres. Per tal de comentar-los en grup, s’organitzen esmorzars literaris.

Contes populars no sexistes

Anem a conèixer tots els contes de follets, gegants, princeses i dracs… des de l’origen! Perquè per poder parlar, s’ha de conèixer, primer, la font original.