Serveis

Transport escolar

El servei de transport escolar recull i deixa els i les alumnes el més a prop possible de casa. Cada bus porta una persona responsable. El servei de bus de l’escola té 3 rutes de matí i 4 rutes de tarda.

L’escola Ramon Fuster disposa de cuina pròpia que dona servei de menjador a tot l’alumnat.

Menjador i cuina pròpia

El menjar s’elabora a diari a les nostres instal·lacions, sempre acabat de fer, i això ens permet oferir una dieta sana i equilibrada basada en aliments frescos i de temporada.

A més, a la Fundació Collserola comptem amb una assessora nutricional que supervisa i planifica els menús mensuals escolars, tenint en compte un acurat protocol de seguiment d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

Oferim un ampli ventall d’activitats extraescolars per a l’alumnat des d’Infantil a partir de 4 anys fins a Batxillerat.

Extraescolars

Comptem amb la Fundació Cim d’Estela que gestiona i coordina les activitats extraescolars i de lleure de les escoles de la Fundació Collserola. Les activitats que es fan durant el curs escolar inclouen 4 grans àrees: música, art i tecnologia, idiomes i esports. També s’organitzen activitats d’estiu, casals i colònies com a projectes pedagògics lúdics.

Centrades en aprenentatges pràctics i experiències

Activitats de lleure

Organitzats per un grup de monitors i educadors amb experiència en la planificació d’activitats, es tenen en compte l’edat dels nens i nenes participants i les seves necessitats. Al mateix temps, fomenten la relació oberta i respectuosa entre ells.

Espai Migdia

El projecte Espai Migdia, coordinat per la Fundació Cim d’Estela, organitza activitats per als nens i nenes durant l’hora de descans del migdia. Es tracta d’un espai i un temps educatius en què es relacionen entre ells d’una manera lúdica i espontània. Es treballen, amb un equip de monitors/es i a través del joc els hàbits alimentaris, higiènics i de relació social.

La biblioteca a l’escola: un projecte transversal

Biblioteca

Com a servei, la biblioteca està oberta a primera hora, de 8h a 9h i després de les classes, de 17h a 18h, durant el servei d’acollida; també s’hi pot anar al migdia.

Com a projecte, la biblioteca lidera el Pla de Lectura de la Fundació Collserola i iniciatives com el passallibres o bookcrossing dins de l’aula, el Projecte Amic Lector o el Club de Lectura de l’escola.

Servei d’acollida

El servei d’acollida organitza la recepció i vigilància de l’alumnat des de les 7.45h a les 9h i de les 17h a les 18.30h. Tant a la franja horària de matí com a la de tarda, els nens i nenes estan acompanyats per un/a mestre/a o un/a monitor/a. D’altra banda, durant el temps d’acollida, la biblioteca de l’escola està oberta, així com una aula d’estudi, per tal que l’alumnat que ho vulgui, sobretot de Primària i Secundària, pugui estudiar o avançar feina.

Les Vinyes de Vilamarí

Des de P5 fins a 2n de Secundària, l’alumnat de l’escola marxa de Colònies a Les Vinyes de Vilamarí. Les Colònies són una manera de trencar el ritme escolar i familiar, una oportunitat de gaudir dels companys i companyes i la natura.

Durant uns dies, lluny de la rutina de l’escola, els i les alumnes posen en pràctica d’una manera especial valors fonamentals que permeten la convivència i que són eix de la nostra acció educativa: la tolerància, el respecte a la diferència, el coneixement del nostre entorn…; alhora, desenvolupen l’autonomia i l’autoconeixement, des d’una dimensió diferent a la qual estan acostumats.