Vine a conèixer l'escola
Ramon Fuster
truca'ns al
93 586 41 06
o escriu-nos a
ramonfuster@fundaciocollserola.cat
“Alumnes, famílies
i professors junts,
#CreantEscola"
Omplir el formulari
31 març — 2022
L’hort de Cicle Inicial al març
#CreantEscolaPrimàriaSostenibilitat

Els nens i nenes de 1r de Primària continuen aprenent moltes coses amb l’hort!

Aquest mes de març han recollit els pèsols. Els han arrencat i els han observat. Han vist que els pèsols van tancats en una mena d’estoig que es diu baina, així que han obert les baines i han vist que en cada una hi havia un nombre diferent de pèsols: les baines més llargues tenien més pèsols que les que eren més curtes. Un cop han observat i han fet el recompte de pèsols, les mestres els els han deixat tastar. Alguns nens i nenes els han trobat boníssims, a d’altres no els han agradat gaire…

A més, també han fet una activitat per acabar de consolidar els coneixements sobre les parts de les plantes i han descobert què és el que ens mengem de cada una. 

Les mestres els han portat un munt de verdures a la classe i, sense que elles diguessin res, han hagut d’observar-les i classificar-les segons el que ens mengem. Hi havia verdures com l’enciam o la pastanaga que han tingut claríssim com classificar-les i sabien perfectament quina part de la planta ens mengem, però altres com el calçot o el nap, els han costat una mica més. Un cop les han tingut classificades les han dibuixat.

Ara quan vagin a comprar verdura es fixaran en quina part de la planta es mengen!

Seguiu l’evolució, mes a mes, de L’hort de l’escola a Cicle Inicial.