Festa d’Escola 2024
#
17 February - 2022
Les màquines simples a 4t de Primària

Aquest trimestre, els nens i les nenes de 4t de Primària estan treballant les màquines. Al nostre entorn és fàcil trobar eines i estris que ens ajuden en el dia a dia i que estan fetes o compostes amb màquines simples: politges, palanques, rodes, plans inclinats, torns…

Aquest trimestre, els nens i nenes de 4t de Primària han rebut un encàrrec ben especial; construir un material que una família necessita per rehabilitar una masia. Així doncs, amb Lego i després amb diferents materials, han pensat i dissenyat un ascensor, una rampa, uns gronxadors per a la canalla, etc. 

Per grups, han fet una sèrie de propostes tot pensant materials apropiats i màquines que els ajudin a fer-ho de la millor manera possible. És tot un repte, però els encanta treballar amb Lego!

En el següent vídeo podeu veure en què va consistir aquest treball el curs passat.

A més a més, per aprofundir més en aquest tema, han visitat al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. Allà han pogut aprendre, tot manipulant, com funcionen les màquines simples i han descobert moltes de les energies que s’utilitzen per fer funcionar les màquines compostes.