Vine a conèixer l'escola
Ramon Fuster
truca'ns al
93 586 41 06
o escriu-nos a
ramonfuster@fundaciocollserola.cat
“Alumnes, famílies
i professors junts,
#CreantEscola"
Omplir el formulari
17 gener — 2022
Apadrinament d’una tortuga
#CreantEscolaPrimàriaSostenibilitat

A principi de curs, els nens i les nenes de 2n de Primària van rebre una carta del C.R.A.R.C., Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, que els proposava apadrinar una tortuga durant el trimestre.

La proposta els va semblar molt engrescadora i van acceptar! Van aprendre un munt de coses sobre aquests animals i sobre la importància de respectar els entorns i la fauna del nostre voltant, així com vetllar per un bon tracte durant els dies que va estar amb nosaltres.

Per rebre la tortuga de la millor manera possible van iniciar unes activitats d’investigació i recerca en treball cooperatiu al voltant de les tortugues. Van fer una pluja d’idees d’allò que volien saber; van buscar informació amb els iPads de l’escola i, a casa, van investigar algun aspecte de les tortugues que posteriorment van posar en comú en exposicions orals a la classe amb la resta dels companys i les companyes. A més a més, també van preparar i fer una entrevista als especialistes del C.R.A.R.C per conèixer millor aquests animals, van triar un nom per a la tortuga en una jornada de votacions amb urnes i van distribuir-se les tasques per tenir-ne cura entre les tres classes.

El vestíbul de Cicle Inicial es va transformar en un petit hàbitat per a la nostra tortuga, la Foxy de l’espècie Pseudemys Nelsoni. Durant els dies que va estar amb nosaltres, els nens i les nenes eren els encarregats de canviar-li l’aigua, donar-li menjar i treure-la a prendre el sol una estona cada dia.

A més a més, per compartir tot el coneixement amb els nens i les nenes de 1r de Primària, els van convidar al vestíbul i els van explicar tot el projecte i que el més important que havien après fou prendre consciència de la responsabilitat que suposa tenir una mascota, tenir-ne cura i vetllar pel seu benestar.