Vine a conèixer l'escola
Ramon Fuster
truca'ns al
93 586 41 06
o escriu-nos a
ramonfuster@fundaciocollserola.cat
“Alumnes, famílies
i professors junts,
#CreantEscola"
Omplir el formulari
07 abril — 2021
Treballem els nombres a partir de les matrícules
#CreantEscolaPrimària

Just en acabar el trimestre, els nens i les nenes de 1r de Primària van crear una taula de centena gegant per treballar els nombres de dues xifres i es van preguntar com la podien fer. Es van adonar que hi ha nombres per tot arreu: a les llistes de classe, als números de telèfon, als edificis, als carrers… i a les matrícules dels cotxes!

Per aquest motiu van decidir crear la seva taula de centena utilitzant els nombres de les matrícules. Van acordar que de cada matrícula podrien utilitzar un únic nombre de dues xifres, els dos primers o els dos darrers dígits. 

D’aquesta manera van anar apuntant els nombres i van veure que era necessari endreçar-los per desenes i així poder anotar quins eren els que els faltaven. Després de tot aquest treball van descobrir que a la taula de centena hi ha deu files de desenes i deu columnes d’unitats, és a dir, 100 unitats. 

Els nens i nenes de 1r de Primària s’han acabat convertint en veritables “caçadors i caçadores de matrícules” i van aconseguir fer una taula de centena gegant!!!