#
29 April - 2025
Per Sant Jordi, casa nostra és casa vostra

Sant Jordi és una diada perfecta per tenir convidats a casa. L’escola llueix d’allò més bonica, la primavera es respira a cada racó i estem desitjant trobar inspiració en aquelles persones que ens parlen d’històries i de llibres.

Al llarg de tota la setmana, hem rebut moltes visites que, d’una manera o una altra, ens han apropat a la literatura. Unes persones ben especials, entranyables, van ser de les primeres a trepitjar diferents indrets de l’escola, els avis i les àvies contacontes. Poques persones expliquen amb tanta passió i emoció les històries més increïbles, divertides o sorprenents, com els avis. Assegudes sobre una cadira i amb un llibre a la falda, les paraules de les àvies ens transporten a indrets ben llunyans, a llocs plens de fantasia, de la mateixa manera que s’havia fet tants cops, fa molts i molts anys, vora la llar de foc. 

A Educació Infantil vam rebre també la visita de la il·lustradora infantil Montserrat Casas. Convertir en imatges les paraules escrites per una altra persona és l’art que ens ajuda a entendre millor el que l’escriptora ens volia transmetre. Cada cop que ens visiten els il·lustradors, els infants queden perplexos davant la màgia de convertir un full en blanc en un món ple de vida gràcies al traç d’uns llapis i colors. 

Al 1r Cicle de Primària, un altre il·lustrador i escriptor, l’Òscar Sardà, ens va presentar la seva manera tan expressiva d’il·lustrar, per exemple, les aventures del Follet Oriol, una sèrie que relata les peripècies d’un valerós follet. 

Al 2n Cicle de Primària ens va visitar l’Ilya Pérdigo Kerrigan, president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, per compartir-nos en què consisteix la seva feina tan interessant.

Al 3r Cicle de Primària vam comptar amb un “booktuber”, Carlos Alcoy, que ens va engrescar a saber explicar històries tot intentant captivar l’atenció i l’interès dels oients a través del dubte i la incertesa del relat narratiu. Així és com els bookters expliquen, als canals de youtube, per despertar la curiositat per llegir un llibre. 

A la Secundària, a Paraules que fan fragments, l’Ànnia Bosch, professora de l’escola, va prendre com a punt de partida paraules quotidianes que ens van transportar, a l’alumnat de 1r Cicle, cap a fragments literaris icònics i van permetre entendre la importància de la lectura en el món en què vivim. El Miquel Codony, professor de la Fundació Collserola, és també un apassionat dels llibres -des del seu compte d’Instagram encoratja els joves a participar en clubs de lectura i pòdcasts- i a 3r de Secundària ens va oferir la xerrada Els viatges en el temps a la literatura. Finalment, la visita de la Inés McPherson, escriptora i narradora que forma part del teixit cultural català, ens va captivar i ens va fer reflexionar, a 4t, a través de Les transformacions del cos dins del conte.