Vine a conèixer l'escola
Ramon Fuster
truca'ns al
93 586 41 06
o escriu-nos a
ramonfuster@fundaciocollserola.cat
“Alumnes, famílies
i professors junts,
#CreantEscola"
Omplir el formulari
17 març — 2021
Els Espais d’Aprenentatge Compartit a Educació Infanti
#CreantEscolaInfantilInnovació

El treball per espais permet als infants participar activament en la construcció del seu aprenentatge i coneixement. Alhora afavoreix el coaprenentatge, la descoberta de nous interessos, el respecte a la diversitat i l’enriquiment de les conductes socials.

Aquesta metodologia permet que els infants de diferents edats construeixin coneixement, facin petits projectes, formulin hipòtesis, investiguin, parlin, arribin a acords…, cadascú al seu ritme i al nivell que li permet el seu desenvolupament maduratiu, però amb la col·laboració i cooperació de tot el grup. Els espais d’aprenentatge afavoreixen la inclusió i tothom pot desenvolupar tasques sense sentir-se exclòs. La tria i disposició de materials específics de diferents àmbits (art, hort i natura, llum i color, joc simbòlic, ciència, construcció, tecnologia i robòtica…), afavoreix el desenvolupament de competències fruit de l’experimentació.

Enguany, amb les mesures preventives de la COVID-19, els Espais d’Aprenentatge es desenvolupen únicament a l’espai del grup bombolla, ja que no és possible la interacció entre els tres nivells de l’Etapa d’Educació Infantil, ni entre les classes del mateix nivell. Aquest fet no resta valor, no obstant, a les activitats que s’hi desenvolupen, ja que la diversitat i la riquesa de cada grup fa que l’aprenentatge aparegui en totes les accions, mirades de curiositat, discussions i conclusions a les quals arriba el grup.

Aquí us en deixem algunes imatges!